In juni vindt altijd de Bavoloop plaats. De Bavoloop in Rijsbergen is een stratenloop met als hoofdnummer de wedstrijd over 10 km. Het is één van de meest sfeervolle wegwedstrijden in de regio. Sinds de eerste Bavoloop in 1988 is deze stratenloop een begrip geworden in de atletiekwereld. Op de erelijst prijken de namen van vele bekende topatleten zoals John Vermeule, Aart Stigter, Tony Dirckx, Peter van de Velde, Getaneh Tessema, de Ethiopiër Ambesse Tolossa en Jeroen van Damme. In 2013 was Tsegaye Kebede de snelste bij de Heren Senioren. De snelste dames waren o.a. Barbara Kamp, Mieke Pullen, de Tsjechische atlete Irena Sadkova, de Roemeense Petra Drajzlajtlova, de houdster van het parcoursrecord, met een tijd van 32.30 min, Christine Chepkonga en Wilma van Onna. In 2013 werd de dameswedstrijd gewonnen door Elizeba Cherono.

Bij de Heren Veteranen M50 werd in 2001 door de Nederlander John van de Wansem de beste wereldtijd gelopen op de 10 km. Een tijd van 31.49 kwam op de klokken te staan.
De Bavoloop behoort samen met de Singelloop in Breda en de West-Brabant Marathon in Etten-Leur, tot de West-Brabantse topevenementen op atletiekgebied.

De Bavoloop zal ook in 2019 traditiegetrouw geopend worden met een talentenloop/trimloop over 5 km waarbij evenals vorig jaar de talentenloop over 5 km een belangrijk onderdeel zal vormen. Aan deze talentenloop kunnen lopers deelnemen in de leeftijdscategorie van 13 t/m 18 jaar.
De trimmers kunnen een keuze maken tussen een loop over 1500 meter en 5 km.
Voorafgaand aan het hoofdnummer, de KNAU-wedstrijdloop over 10 km, is er de bekende kinderloop over verschillende afstanden. Deze loop staat open voor alle leerlingen van de talrijke basisscholen van de gemeente Zundert en omliggende plaatsen .

Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *