Op de eerste zaterdag in augustus vindt in het Brabantse Rijsbergen de boerendag plaats. De Boerendag biedt u voor een vriendelijke toegangsprijs veel bekijks, een leerzame en een volle dag plezier vanwege de vele activiteiten die gehouden worden. Het is een sociaal-culturele manifestatie waar boer en burger dichter bij elkaar komen. De Boerendag is erg aantrekkelijk voor kinderen. Ze kunnen onder andere dieren knuffelen en er is voor hen een circustheater en een nostalgische kermis. Voor slechts 2,50 Euro kan men een hele dag genieten van de kermis. In zijn soort is de boerendag uniek.

Er zijn ruim 600 dieren van de Boerderij, er zijn shows en keuringen. Authentieke wagens, karren en landbouwwerktuigen worden met zware trekpaarden aangespannen. Honderd oude landbouwtractoren rijden aan het oog voorbij en stationaire motoren ziet en hoort u ronken. Ook vroeger bestond techniek. U ziet boeren oogsten, dorsen en ander werk doen dat met hun beroep te maken heeft. Op de boerderij is er altijd wat te doen. Hoe bracht de boerenjeugd 60 jaar geleden de vrije tijd door? Meer dan 300 personen laten dat zien.

Op de Rijsbergse Boerendag, die internationaal getint is, treden volksdansgroepen, gilden en muziekgezelschappen op. Er is een expositie waarbij tot ver in de tijd van het boerenleven wordt terug gegaan.

De Boerendag van Rijsbergen is dan één dag een levend openlucht museum. Wat niet ontbreekt is de jaarmarkt. Rijen  met kramen omzomen de terreinen. U kunt er allerlei figuren tegen komen zoals een marskramer, scharensliep, straatmuzikant of clown zoals dat vroeger op de markten het geval was. Pluimvee, konijnen en andere kleine dieren. Op de markt is het er allemaal.

In vergelijking met de prijzen van pretparken en andere evenementen zijn die van de consumpties  op de Boerendag behoorlijk laag. Uw vervoermiddel kunt u bovendien gratis op de parkeerterreinen stallen.

De Boerendag is een echt gemoedelijk en gezellig Brabants dagje uit. Een uitstapje voor het hele gezin! Dit grootschalig evenement wordt georganiseerd door de Stichting Boerendag. Allemaal vrijwilligers. Het zijn er circa 700 die op de Boerendag in touw zijn om de duizenden bezoekers te vermaken.

Openingstijden:
De Boerendag is van 10:00 uur tot 17:30 uur

Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *