Van Gogh Live

Van Gogh Live is hét lokale popfestival van Zundert. Ieder jaar in de zomer wordt het Vincent van Goghplein in het hart van Zundert omgebouwd tot een gezellig openlucht festivalterrein. Geniet van de gezellige Zundertse sfeer en het grote aanbod aan muzikaal talent. Verdeeld over twee dagen draait het op zaterdag vooral om grotere opkomende acts, terwijl de zondag is gereserveerd voor ‘Zunderts Fabricaat’, ofwel het lokale en regionale talent.

Wanneer:

Van Gogh Live 2017 vindt plaats op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli op het Vincent van Goghplein in Zundert. Dit plein bevindt zich aan de Molenstraat (N263) naast de oude Rabobank en schuin tegenover het gemeentehuis (waar ook het Van Goghkerkje staat, waar Vincents en Theo’s vader dominee was). Kom je met het openbaar vervoer: lijn 115 vanuit Breda, uitstappen bij bushalte ‘Markt’. Vanaf deze halte is het nog geen minuut lopen naar het festivalterrein. Met eigen vervoer: binnen een loopafstand van maximaal vijf minuten zijn er tal van parkeermogelijkheden.

Zaterdag 8 juli:

Jan de Bruijn opent op zaterdag 8 juli solo Van Gogh Live 2017. Jan introduceren hoeft in Zundert al lang niet meer… Kom je van buiten en ken je Jan niet? Of hou je gewoon van goeie blues? Of allebei? Check dan zijn videoclip van het bloedeerlijke nummer ‘She Loves A Fool’, van zijn album ‘Bittersweet’ uit 2016.

Supermoon brengt je ‘Moonstruck Future Funk’, helemaal uit Enschede. “Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.” Een band van vijf instrumentalisten, waarvan drie zingen. Bands als Jon Cleary, Blowbeat, The Meters en Crosby, Stills, Nash & Young zijn de muzikale bodem van deze funky band. Een smeltkroes van verschillende stijlen die zorgen voor een uniek resultaat. Wees erbij, zaterdag 8 juli op ons podium!

We vinden het heel tof dat ze terug komen naar Van Gogh Live: The Spunyboys! De rockabilly band uit Lille reist de hele wereld over en maakte plaats in de agenda voor Zundert. Wie vorig jaar bij het spektakel was, komt vast terug. Wie sprak over spijt, moet gewoon af komen.

Drunken Dolly maakt “Happy Rocking FolkPunk Party Music”, oftewel: feest gegarandeerd. Als je nog niet aan het dansen was dan zal dat nu ongetwijfeld het geval zijn. Deze Rotterdammers gaan voor drie dingen: muziek, plezier en alcohol. Met invloeden van Dropkick Murphy’s, Flogging Molly en The Pogues kan dat ook niet anders. In 2015 toerden ze langs de grotere steden van Nederland in het rondreizende festival de Popronde en op zaterdag 8 juli gaat er veel bier vloeien op het Vincent Van Goghpleintje.

Zondag 9 juli:

Van13:00 tot 19:00 uur heeft het programma traditiegetrouw een hoog Zunderts gehalte en is daarom weer gedoopt tot dag van het ‘Zunderts Fabricaat’ met o.a de bands: Faith, Super Troupers, The Spvrk en Popcorn.