basickxOp de 3e zondag van december vindt altijd het Zundertse Winterwonderland plaats. Volop kunst, cultuur en entertainment!

In 2012 werd met het eerste lustrum van Winter Wonder Land Zundert een kleine mijlpaal bereikt. Onder de vlag van de in Winkelen in Zundert verenigde ondernemers is het evenement met veel enthousiasme voortgezet. Kunst, cultuur, entertainment en deelname van verenigingen uit de gemeente vormen ook dit jaar weer de belangrijkste ingrediënten van de komende editie. De werkgroep Winter Wonderland houdt vast aan het eerder met veel succes geïntroduceerde concept waarbij het evenement zogezegd ‘meer naar binnen toe wordt getrokken’: een soort open deurendag bij de ondernemers. Alle activiteiten vinden plaats in de in winter- en kerstsfeer ondergedompelde winkels en cafés en in overdekte en open ruimtes op de Markt en in de Molenstraat. Zo komt er veel entertainment, kunst en cultuur in winkeletalages en in de winkels. In de etalages bijvoorbeeld dragen verhalenvertellersverhalen voor jong en oud voor..

Van 12.00 uur tot 17.00 uur is er van alles te doen in de gezellig versierde Molenstraat en omgeving. Op het uitgebreide programma staat bijvoorbeeld straattheater van een geheel in stijl geklede Dickens-groep, aangevuld met een heuse orgelman. Wandelende kapellen, koren en muzikanten zorgen voor een sfeervolle muzikale noot. Bij de oliebollenkraam zijn verse oliebollen te krijgen – de opbrengsten daarvan gaan naar Stichting Roparun die zich inzet voor mensen met kanker. Natuurlijk is ook het plaatselijke verenigingsleven present tijdens Winter Wonderland Zundert. De verschillende clubs presenteren zich via gratis beschikbaar gestelde kramen aan het publiek. Verder is de Kerstman aanwezig met een heuse arrenslee.

Naar de website Winterwonderland Zundert.