Henriette Roland Holst Festival 13 en 14 april 2019

Poëzie, muziek, lezingen en exposities ter herdenking van het 150e geboortejaar van Henriette Roland Holst op Landgoed de Oude Buisse Heide op 13 en 14 april.

Op initiatief van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert geven dichters, musici en sprekers een heel weekend lang acte de présence op het prachtige landgoed de Oude Buisse Heide. Dit ter herdenking van het 150e geboortejaar van dichteres, schrijfster en politica Henriette Roland Holst. De Oude Buisse Heide is dé plek waar zij  inspiratie opdeed en tot rust kwam. Hier schreef ze de meeste van haar literaire werkstukken en politieke publicaties.

Maak kennis met deze bijzondere vrouw

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert biedt in samenwerking met Natuurmonumenten een podium aan hedendaagse dichters, musici en sprekers. Zij brengen in de beslotenheid van de Angorahoeve, het Atelier Roland Holst en de Herenkamer van de Buisse Hoeve op creatieve wijze het gedachtengoed van Henriette weer tot leven. Hier herhaalt zich de geschiedenis.

Programma

Het dagprogramma bestaat uit een reeks van drie sessies (van twee uur) met optredens boordenvol poëzie, muziek en lezingen. De sessies variëren inhoudelijk; zowel de poëzie als de muziek en de lezingen zijn verschillend. Het Feest der Poëzie verzorgt dichters, die eigen werk en favoriete gedichten van Roland Holst brengen en een sopraan-piano-duo met gedichten van Roland Holst en haar tijdgenoten Frederik van Eeden en Albert Verwey op muziek. De lezingen gaan over haar politieke gedachtengoed – en wat daar vandaag de dag van terecht gekomen is – en het werk en leven van het echtpaar Roland Holst. Exposities over het werk van Henriette en Richard Roland Holst en van Deborah Duyvis in de Angorahoeve en het Atelier Roland Holst worden verzorgd door het Van GoghHuis te Zundert.

Hier werd geschiedenis geschreven

In de Herenkamer, de Angorahoeve en het Atelier Roland Holst op de Oude Buisse Heide werd geschiedenis gemaakt en geschreven. Hier ontving Henriette samen met haar man Richard Roland Holst honderden bekende gasten uit de kunstenaars- en politieke kringen. Ze worden allemaal genoemd in “Het boek van de Buissche Heide”. Onder hen politicus Willem Drees, dichter Herman Gorter, architect Hendrik Berlage, componist Rudolf Escher, kunsthistoricus en directeur van Museum Kröller-Müller Bram Hammacher, architecte Margaret Kropholler en vele anderen.

Ticketverkoop (korting voor leden van Natuurmonumenten)

Er vinden drie sessies op een dag plaats. De prijs van een sessie bedraagt € 17,50 voor leden van Natuurmonumenten en € 22,50 voor niet-leden. Koop een dagticket indien je alle drie de sessies op een dag wil bijwonen. De prijs voor een dagticket is € 45,00 voor leden van Natuurmonumenten en € 57,50 voor niet-leden. De dagtickets worden afzonderlijk in de ticketshop van Natuurmonumenten aangeboden.

Parkeren

Parkeren bij Herberg ‘t Pannehuske: Roosendaalsebaan 4, 4885 JK Achtmaal

Roland Holst jaar

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Cultuur Landgoederen Zundert in samenwerking met Natuurmonumenten. Tijdens het 150e geboortejaar van Henriette Roland Holst organiseren wij het hele jaar door diverse activiteiten. Met in het weekend van 12 en 13 oktober o.a. een lezing van Herman van Rompuy, voormalig premier van België en voormalig voorzitter van de Europese Raad en groot bewonderaar van Henriette Roland Holst. Op 24 december vieren wij de 150e geboortedag van Henriette Roland Holst. Ook dan bent u van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *