Kwekerijenloop 26 januari 2020

Vanwege het grote succes wordt de Kwekerijenloop in 2020 wederom georganiseerd. Op zondag 26 januari 2020 organiseert de Van Goghloop Zundert samen met Treeport en WBTV de Kwekerijenloop.

Zundert leeft van de boomteelt: er zijn meer dan 400 boomkwekerijen en maar liefst 40% van de Zundertse beroepsbevolking is werkzaam in de boomteelt. Tijdens de Kwekerijenloop wandel of ren je over en langs deze kwekerijen. Een laagdrempelig sportief evenement!

De Kwekerijenloop is een loop met een landelijk parcours met mogelijk hier en daar een hindernis. Je kunt zowel hardlopen als wandelen over het parcours, wat bestaat uit paden en doorgangen over kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Zie het als een andere manier van duurloop, over een begeleid parcours. Een parcours waar je dus normaal gesproken niet komt. Bedoeling is om (samen) plezier te maken en een gezellige ochtend alleen, met een groep of met je gezin te hebben.

Er zullen mogelijk hindernissen op het parcours aanwezig zijn. De kwekerijenloop is voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk. Het parcours is ook heel geschikt om samen met kinderen te wandelen. Er is dan ook geen minimumleeftijd om te mogen deelnemen aan de Kwekerijenloop (het parcours is niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen).

Honden mogen mee lopen bij de Kwekerijenloop, mits kort aangelijnd en dicht bij zijn baasje. Wij verwachten van het baasje dat hij de uitwerpselen van de hond in een zakje meeneemt en in een prullenbak gooit.

Praktische informatie

  • Start: tussen 9.30 en 12.00 uur
  • Afstanden:  ongeveer 6 km (kleine ronde);  ongeveer 11 km (grote ronde). Tijdsregistratie is niet aanwezig.
  • StartlocatieCafe Neefs, Molenstraat 129, 4881 GD Zundert

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur bij Café van Neefs. (NB: starten tussen 9.30 uur en 12.00 uur)

Inschrijfgeld: €4,- per persoon; €3,- voor kinderen tot en met 12 jaar.
Dit bedrag is inclusief soep, parkeren van uw auto en een mooie en unieke route over particulier terrein van kwekerijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *