De Krochten en Lange Goren zijn belangrijke broekterreinen, variërend van open water tot broekbosjes en lage heide. Dit prachtige natuurlandschap strekt zich op diverse plaatsen uit tot over de Belgische grens.

Naar de GPS-wandeling.

Wild Kamperen

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde fietsers of wandelaars zijn er de paalkampeerterreinen, waar ‘wild’ gekampeerd mag worden. Het paalkampeerterrein ligt ten zuidoosten van Zundert, parallel aan de Goorloop. Inlichtingen: T 076-5646646.

Vanwege de geringe afmeting bieden ze plaats aan maximaal drie trekkerstenten die binnen een straal van 10 meter binnen de paal moeten staan. Er is in ieder geval altijd voldoende beschutting én de mogelijkheid om in de zon te zitten. Open vuur is verboden en de enige voorziening is een waterpomp.

Let wel: het water is er alleen om mee te koken of wassen. U kunt het niet ongekookt drinken. Deze terreinen zijn alleen te voet of per fiets bereikbaar. Het gebruik is gratis, maar beperkt: u mag er niet langer dan 72 uur bivakkeren. En wilt u uw afval weer meenemen? Reserveren is niet mogelijk. De paalkampeerterreinen zijn het hele jaar open, maar ‘s winters wordt de waterpomp verwijderd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *