Op de Oude Buisse Heide staat een bijzonder gebouw: het atelier Roland Holst. Deze kunstenaarswerkplaats werd in opdracht van beeldend kunstenaar Richard Roland Holst ontworpen. Nederlands eerste vrouwelijke architect Margaret Staal-Kropholler ontwierp het atelier in 1918.

Richard was verrukt over de tekeningen, zo liet hij de architect per ansichtkaart weten: “Vanmiddag kwam je rolletje. Wij zijn opgetogen over je plan voor ’t atelier, ik zie er niets aan dat ik niet bewonder, ’t is lieflijk en landelijk en praktisch tegelijk, en ik wou dat ’t er al stond op de mooie plek aan de rand van ’t bosch.”

In april 2011 ging de kunstenaarswerkplaats met rieten dak door brandstichting in vlammen op. Dit was kort nadat de restauratie van het rijksmonument uit 1919 was voltooid. Het gebouw is in 2012 weer helemaal in ere hersteld. Het is nu beschikbaar als atelier met overnachtingsmogelijkheid voor kunstenaars en nazaten van de familie Roland Holst. Om dit financieel mogelijk te maken, wordt het Atelier daarnaast verhuurd voor workshops, studiedagen, een weekendje weg of een korte vakantie.

Een heerlijk ontspannen week vakantie op deze unieke locatie. Met maximaal 2 personen verblijft u in het Atelier op de Oude Buisse Heide. Heerlijk wandelen op het landgoed, een bezoek aan het van GoghHuis in Zundert, shoppen in Antwerpen, wakker worden en ontbijten met uitzicht op de reeën in de bosrand.

Naar de Website 

Een andere mogelijkheid is vakantiewoning Angorahoeve, deze is geschikt voor 6 personen. Het huis is knus ingericht. Op de begane grond vindt u een gecombineerde eet-, zitkamer en een heerlijke serre , een aparte keuken (combi magnetron, vaatwasser ) en een slaapkamer, hal en wc. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en 2 badkamers en een apart toilet.

Naar de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *