Expositie Van GoghHuis Vincent Inspireert t/m 17 maart 2019

In het Van GoghHuis in Zundert is de tentoonstelling “Vincent inspireert” te zien. Met nieuwe aanwinsten uit de museumcollectie wordt zichtbaar gemaakt dat Van Gogh nog altijd een actuele bron van inspiratie vormt voor hedendaagse kunstenaars. Er zijn werken te zien van kunstenaars die in het gastatelier naast het Van Goghkerkje hebben gewerkt. Zij verblijven in de oude kosterswoning en maken hier nieuw werk geinspireerd door Van Goghs geboortedorp en de omringende natuurgebieden. In ruil voor hun verblijf in de residentie doneren ze steeds een werk aan de collectie van het Van GoghHuis.

De tentoonstelling is gevuld met werken van 10 kunstenaars uit de periode 2017-2018, van Anna Lange, Bettie van Haaster, Lindert Paulussen, Diana Roig, Ingrid Simons, Albert Zwaan, Jeroen Witvliet, Reneé van Trier, Kurt Ryslavy en Arpais Du Bois. Verder is er een geschonken werk van de kunstenaar Erik Andriesse en de kunstenaar Peter Kantelberg.

Door de huidige kunstenaar in de residentie Aram Tanis en de winnaar van de AKV Sint Joost / Van Gogh Air Prijs 2018 – Ian Skirvin zijn – speciaal voor deze tentoonstelling – installaties gemaakt.

De expositie duurt tot zondag 17 maart 2019.

Voor meer informatie over het Van GoghHuis klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *